Data mining - predikcija

Data Mining

Data mining i predikcija događaja već dugi niz godina u fokusu je istraživanja poslovnog svijeta. Cilj istraživanja i razvoja IT rješenja fokusirana su da pokušaju na osnovi određenih podataka sustav predvidi što će se dogoditi, Kvalitetno predviđanja događaja omogućuje optimiranje poslovanja poduzeća, donošenje pravovremenih odluka. U domeni medicine, predviđanje se koristi u cilju prevencija raznih bolesti, procjena s kojom vjerojatnošću neka osoba može obolite od neke bolesti. U području kriznog menadžmenta, predikcijom se utvrđuju rizici u poslovanju, procjena poslovnih partnera ili korisnika usluga. Procjena rizika da se nešto ostvari ili ne.

Predikcija - područja primjene

Naši eksperti temeljem višegodišnjeg iskustva u razvoju modela i algoritama, mogu osigurati kvalitetnu uslugu razvoja modela ili sustava odlučivanja prema potrebi korisnika (Decision support system) u sljedećim poslovnim domenama:

  • MEDICINA - razvoj modela za prevenciju bolesti i prediđanje razvoja bolesti (dijabetis, pretilost, odvikavanje od ovisnosti, oboljenje od raka i sl.)
  • MENADŽMENT - predviđanje poslovnog rizika, kreditnog rizika, rizika bankrota i sl.
  • MARKETING - analiza kupaca, donošenje odluke o potencijalnim kupcima, optimiranje internet marketinga
  • POSLOVNI PROCESI - optimiranje nabave robe, vođenje skladišta

Naše usluge u području umjetne inteligencije

Medical Decision System (MDSS)
Naše poduzeće već duže vrijeme bavi se proučavanjem algoritam i metoda iz područje strojnog učenja, predikcije, klasifikacije podataka i sličnih poslovnih analiza. Naši stručnjaci nude uslugu izrade naprednih sustava i aplikacija baziranih na modelima iz domene medicine. Izrada modela za prevenciju bolesti ili predviđanje bolesti osoba na osnovu njihovih podataka (demografskih, socioloških, fizičkih) prema zahtjevima korisnika. Ukoliko imate dodatna pitanja slobodno na kontaktirate putem naših službenih stranica.

Business Inteligence System (BIS)
Ovaj sustav poslovne inteligencije namijenjen je na predikciji i optimizaciji poslovnih procesa, detektiranju poslovnih rizika, procjene mogućeg bankrota poduzeća, procjena korisnika. Naši stručnjaci nude izradu različitih modela ovisno o zahtjevima korisnika. Svi modeli temelje se na standardnim ili hibridnim modelima strojnog učenja te posebno razvijenim algoritmima prema specifičnim karakteristikama problema koji se rješava. Ukoliko imate potrebe za analizom poslovnih procesa slobodno nas kontaktirajte.

Marketing System (MS))
Marketing danas predstavlja aktivnost koja je prisutna u poslovanju gotovo kod svakog poslovnog subjekta. Modeli i aplikacije bazirani na algoritmima umjetne inteligencije omogućuju detektiranje potencijalnih kupaca te inteligentni odabir marketinškog sadržaja koji će se prikazati korisnicima. Naši eksperti nude mogućnost razvoja aplikacije ili modela za praćenje aktivnosti putem Internet marketinga. Modeli koji bilježe ponašanje korisnika kada su prisutni na službenim stranicama poduzeća tijekom pretraživanja sadržaja koji se nudi. Na bazi tih informacija, model predikcije omogućuje kreiranje najoptimalnijih ponuda korisnicima prema njihovom karakteru. Na taj način kvalitetna ponuda rezultirat će povećanjem prodaje.