HRcity - pametan grad

HRcity - pametan grad

Svaki grad i općina mogu postati "pametani"

HRcity je sustav i platforma koja omogućuje da svaki grad ili općina u R. Hrvatskoj u vrlo kratkom vremenu postane dio SMART CITY zajednice. Platforma omogućuje da gradovi ili općine uključe suvremenu tehnologiju i digitaliziraju svoju komunikaciju s građanima. Aplikacija koji omogućuje građanima jednostavnu i efikasnu komunikaciju s raznim službama lokalne uprave, kao i upravama vrtića, poduzećima za zbrinjavanja otpada, dimnjačarske službe, pojedinim službama grada/općine, ... Sustav HRcity pruža mogućnost mjerenja indeksa kvalitete zraka u pojedinom gradu ili općini. Da putem instaliranih mjernih uređaja, prati kvalitetu zraka u realnom vremenu te u slučaju slabe kvalitete o tome informira građane. Za građene je razvijena besplatna mobilna aplikacija HRcity, koja je trenutno dostupna za mobilne uređaje bazirane na Android operativnom sustavu.

Mobilna aplikacija

Unaprjeđenje života kroz sljedeće module

- E-info je centar za informiranje građana od strane lokalne uprave,
- E-uprava omogućuje građanima slanje upita pojedinim službama, slanje i zaprimanje dokumenata, kao i pristup dokumentima,
- E-otpad nudi pregled rasporeda odvoza, slanje kupona za odvoz glomaznog otpada uz pristup raznim povezanim dokumentima,
- E-redar je veza s komunalnom službom putem koje se mogu rješavati brojni gradski problemi,
- E-vrtić nudi lakšu komunikaciju roditelja s upravom vrtića, slanje zahtjeva i raznih dokumenata,
- E-zdravstvo pruža mogućnost slanja kronične terapije obiteljskim liječnicima, slanje nalaza i drugih dokumenata,
- E-ekologija daje uvid u kvalitetu zraka u središtima općine ili grada kao i prikaz dnevnih mjerenje raznih parametara.

Mobilna aplikacija HRcity dostupna je i BESPLATNA. Aplikacija je namijenjena za pametne mobitele koji koriste Android operativni sustav.

Aplikaciju možete preuzeti